Atelier panden

Een aantal jaren terug was er veel overtollig vastgoed wat benut kon worden voor verschillende doeleinden. Momenteel is er een hausse ontstaan waarbij kunstenaars in bepaalde steden genoodzaakt zijn om de stad te verlaten en meer buitenaf te gaan wonen en werken.

De veranderingen in de woningmarkt maakt het voor kunstenaars steeds moeilijker om een betaalbare atelier ruimte te vinden. Grote steden raken steeds voller en veel creatieve broedplaatsen zijn tijdelijk van aard.

Met deze rubriek proberen wij een duurzame mix te maken van de vraag en aanbod van wat wij tegenkomen en waar eventueel kan worden gewerkt voor kunstproductie en artistieke experimenten. Uiteraard geeft dit een positieve en ontwikkelende inbreng aan een stad of dorp.

Om meer inzicht en vooruitzicht te ontwikkelen gaan wij graag in gesprek met verschillende aanbieders en kandidaat-kopers die opzoek zijn naar een uniek object. Dit vraagt een goede analyse en een innovatieve visie van de mogelijkheden om atelierpanden te realiseren.

Ook op gemeentelijk nivo is het van belang om te bezien of er een stedelijke of ruimtelijke planning is. Waar zijn de plaatsen van kunst en kunstenaars in de stad of het landelijk  gebied? Hoe kan het beleid op de stedelijke ontwikkeling, vastgoed en cultuurbeleid elkaar versterken? 

Welke andere modellen van beleid zijn er voor atelier panden mogelijk? Welke perspectieven zijn er en wat is er nodig om nieuwe modellen te ontwikkelen? Dit zijn interessante vraagstukken die aan de orde kunnen komen bij het zoeken van een geschikte locatie.

Uiteraard hebben wij in onze klanten bestand kandidaten die op zoek zijn naar unieke atelier panden.

Mocht u daar vragen over hebben of suggesties in willen brengen dan kunt u altijd met ons contact opnemen.