Verkoopstyling. Tips voor de verkoop van uw huis

Huis verkopen tips

Tips voor de verkoop van je huis vind je in dit artikel. Je hebt ze vast wel eens gezien, de televisie programma’s waarin woningen te zien zijn die al lange tijd te koop staan en waarbij het maar niet wil lukken om deze woningen te verkopen.

Verbaasd kijken we naar de beelden van interieurs vol knal kleuren, of juist het ontbreken van kleur, gedateerde 1970-interieurs of een woning ram vol antiek en curiosa. Hoe kan het dat deze mensen zelf niet inzien dat het interieur de oorzaak is van het niet kunnen vinden van een koper voor de woning waarin zij met zo veel plezier hebben gewoond en met zo veel liefde hebben ingericht?

Op dat moment komt er een interieurstylist die de woning omtovert tot een plek waar (bijna) iedereen zonder meer in zou kunnen trekken.

Het moment waarop iedereen zit te wachten is de onthulling van de metamorfose aan de huidige bewoners, welke vaak in shock zijn, omdat ze hun woning niet meer herkennen en er  toch zo veel van hielden.

Verkoopstyling huis

Vaak zijn de voorbeelden in televisie programma’s natuurlijk erg extreem, zodat we goed het voor- en na verschil zien. Maar wanneer u zelf uw woning te koop gaat zetten, is het goed om eens naar uw woning te kijken door de ogen van een potentiële koper.

Het interieur dat u in de loop der jaren met zorg heeft samengesteld, is erg persoonlijk.

De beste tips om je huis sneller te verkopen

Let bij het te koop zetten van uw woning op de volgende dingen:

  • herstel gaten, scheuren en (vocht)plekken
  • haal persoonlijke foto’s weg wanneer uw woning wordt bezichtigd door een potentiële koper. Een groot portret van uw familie, vrienden, huisdieren of kinderen maakt dat het voor de koper moeilijk kan zijn om zich voor te stellen dat het de woonkamer of slaapkamer zal zijn waar zij ooit in zullen wonen
  • voorkom felle kleuren zoals bijvoorbeeld roze handdoeken in de badkamer en open de felgroene gordijnen, zorg voor een neutraal plaatje
  • zorg dat de woning schoon is
  • zorg dat het lekker ruikt in de woning (u kent vast de tip om appeltaart te bakken of verse koffie te zetten)
  • voorkom vuile was in een wasmand maar ook schone was op een wasrek
  • breng zo mogelijk huisdieren even onder bij de buren
  • een bos verse bloemen doet het altijd goed!

Heeft u toch moeite met het creëren van een neutrale, voor iedere potentiële koper aantrekkelijk woonsfeer? Het inschakelen van een interieur of verkoop styliste behoort tot de mogelijkheden.

Stuur ons gerust een mail voor nader contact met onze stylistes.